Compromís ha presentat una Moció a l’ajuntament on proposa que s’adopten les següents resolucions pel Plenari Municipal:
ACORDS
1.-El ple de l’ajuntament de Picanya condemna les brutals agressions policials que han patit estudiants i ciutadans en general a la ciutat de València.
2. – El ple de l’ajuntament de Picanya demana la destitució immediata de la delegada del Govern a València, Paula Sánchez de León.
3. – El ple de l’ajuntament de Picanya demana la dimissió de tota la cúpula directiva de la televisió valenciana per estar donant una informació tergiversada de les protestes estudiantils que estan tenint lloc a l’institut Lluís Vives en no emetre ni una sola imatge de la violència policial i criminalitzant als menors, joves i adults. En concret de José López Jaraba, director general, Luis Redondo, director de Canal 9, Nuria Romeral, directora de Ràdio 9, Salut Pedrós, directora d’informatius de Canal 9 i José Braulio, director d’informatius de Ràdio 9.
4. – El ple de l’ajuntament de Picanya demana al Govern de l’estat espanyol una investigació a fons dels fets succeïts a València per depurar responsabilitats en l’actuació policial i retirar de servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.
5. – El ple de l’ajuntament de Picanya demana la rectificació, disculpes i dimissió del cap superior de Policia de la Comunitat Valenciana, Antonio Moreno Piquer, qui ha legitimat i defensat la violència i brutalitat policial a més d’anomenar “enemics” als estudiants.
6. – El ple de l’ajuntament de Picanya traslladarà els següents acords a les Corts Valencianes, al Govern Valencià, al Congrés dels Diputats, al Defensor del Pueblo, al Síndic de Greuges i la Presidència del Govern del Regne d’Espanya.
Maluradament la no convocatòria de Plenari al mes de març, farà que es retarde la Moció.