Fa pocs dies acabà el debat dels pressupostos de la Generalitat. El Grup Municipal de Compromís traslladà al seu Grup Parlamentari, la necessitat d’incloure en el “Programa 513.10 Infraestructures públiques” (entre un dels seues objectius ha assolir) el següent: “Agilitzar el projecte de soterrament de la Línia 1 de FGV al pas per Picanya”.
L’esmena fou votada en contra pel partit majoritari (PP).
Cal recordar que el projecte de soterrament fou acordat amb un finançament al 50% entre la Generalitat i un 50% per l’ajuntament (que era cobert per la promotora del PAI de la partida del Colocó del municipi).
Actualment està en tràmits, paralitzat en un d’ells que li pertoca a la generalitat segons manifestacions de l’Alcaldia.
L’esmena pretenia que es continuaren els tràmits perquè la promotora del PAI (encarregada del soterrament) poguera iniciar les obres.
Cal fer esment què, des del tancament del Pas a Nivell, una part del poble, està aïllada i segregada de la vida quotidiana i, tot això, amb les promeses de l’Alcalde i la Conselleria que seria per poc temps.
L’esmena comptà amb el suport de tots els grups Parlamentaris però la negativa del Govern Popular impossibilità que isquera endavant.
Això reaferma el vaticini que feu Compromís en el seu dia, que era una errada el tancament del Pas a Nivell sense garanties o una obra alternativa que permetera la connexió entre les dues parts del poble, ja que tardarà i molt, en plasmar-se el soterrament, si així al final ocorre, cosa que ja estem començant a dubtar.
Lamentem la poca sensibilitat del Govern del PP cap a Picanya.