A bombo i plateret, s’anuncia la reducció de cost en l’arreplegada de fem. Dos aspectes s’han publicitat per part de l’Alcaldia com a efectives: l’arreplegada diürna i l’eliminació del servei de diumenge.
L’arreplegada nocturna s’efectua per tres motius fonamentals: a) Com normalment se acumula al llarg del dia el fem i es diposita per la vesprada nit, el temps de permanència de les deixalles orgàniques al carrer és mínim. b) molèsties al veïnat en el normal desenvolupament de la vida comercial del poble. c) al no existir trànsit, fer que la tasca puga ser més ràpida i el servei es desenvolupe en menys hores. d) Evitar les mal olors durant el dia quan transita el camió pels nostres carrers a hores d’abundant personal en ell.
L’eliminació del servei de diumenge pot fer que siguen dos els dies que el fem reste dipositat als contenidors.
Davant d’això, des d’Iniciativa/Compromís, valorarem, quan es sàpiga exactament la reducció si paga la pena l’increment de perjudicis. Si l’estalvi és raonable, pot ser siga interessant, però si no….
També la mesura dels diumenges pensem que es podria fer un estudi dels dos dies que menys fem es genera (els camions es pesen totes les nits, així que es sap) i eliminar-lo eixos dos dies, sempre que no siguen consecutius.
Per últim incidir que hi han altres serveis que son olt més prescindibles i que suposarien estalvi directe, com ja expressàrem al plenari, per exemple l’assistència tècnica en matèria d’habitatge, més de 30.000 euros, per no res. Actualment són mínims els programes de subvencions per ala qual es contractà, fins i tot, l’últim, el del nucli antic, el mateix ajuntament indica que l’assessorament es farà des d’urbanisme municipal, amb la qual cosa, si ja últimament quasi no anava gent (7 o 8 persones a la setmana), poca més anirà i els més de 30.000 € amb instal·lació pública, telèfon, internet i més mitjans materials a costa de l’ajuntament……