Foto de la campanya “desenxúfa’ls” de Compromís del Poble Valencià
En el últim plenari (1 de desembre), Compromís, mitjançant el seu regidor d’Iniciativa, presentà una Moció que afirmava el compromís de l’ajuntament de Picanya amb la legalitat vigent i apostava per “no efectuar cap contractació a Picanya al marge de la legalitat vigent i respectant la publicitat el mèrit,  la igualtat i la capacitat.”

L’esmentada moció també comprometia a l’ajuntament a constituir Borses de treball públiques i transparents.
El Grup Popular “donava suport” a la moció i la sorpresa fou que el PSOE, tot i reconèixer que la moció era només “un còpia i pega de la legalitat vigent”, votava en contra.
Això reafirma les denúncies que des de Compromís s’han estat fent, de contractació irregular, amiguisme i oscurantisme a l’ajuntament.
Cal recordar que l’ajuntament nega al regidor Xavier Rius de Compromís, la possibilitat de conèixer quanta gent contractada hi ha, quan es contractà i mitjançant quin sistema i es nega a contestar les reiterades peticions de informació i documentació.
“Després de demanar la informació diverses vegades, a la què com a regidor tinc dret, només em quedarà demanar l’empara judicial perquè, novament, obligue al Sr. Alcalde a mostrar, com ja ha ocorregut recentment, la documentació, i el més greu és que eixa actitud d’oscurantisme i vulneradora de drets, acaba constant-li diners a l’ajuntament en advocats i despeses judicials, diners de tots els picanyers i picanyeres. Si el no compliment de la normativa li costara al sr Almenar diners de la seua butxaca segur que no ho faria, però com ho paga el fons municipal, poc l’importa, i tot per tal de dificultar la gestió de control de l’oposició.”, ha manifestat el regidor.
Des de Compromís continuarem intentar esgotar totes les vies formals, però en cap cas renunciarem finalment a arribar als jutjats. Si sempre s’ha de garantir el que la ciutadania tinga dret a conèixer les necessitats de personal i poder accedir a optar a un a contractació, en aquests moments de dificultat laboral, molt més.
El PSOE que s’omple la boca de denunciar casos de contractació irregular a la Generalitat, les Diputacions i com fa poc, a l’ajuntament veí d’Aldaia, on governa, pel seu oscurantisme, dona a entendre que fa exactament el mateix.
“rete públicament al Sr. Alcalde a què garantisca a la ciutadania Borses de treball públiques i transparents per a la totalitat de llocs de treball, per respecte a tots els ciutadans i ciutadanes de Picanya i si més no, per complir la normativa que li obliga a d’ell com a ciutadà i com alcalde.” Manifesta el regidor de Compromís.