Dia 6 d’octubre. 20,30 h. Saló de sessions de l’ajuntament.
Ordre del dia:

1.-Aprovació de l’acta anterior.
2.-Donar compte de les últimes resolucions adoptades per l’Alcaldia.
3.-Proposta aprovació modificació de crèdits nº 18/2011 per suplements de crèdit en Pressupost Municipal, en relació al préstec ICO.
4.-Proposta aprovació expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits nº 02/2011, en relació al préstec ICO.
5.-Proposta aprovació modificació d’Ordenances Fiscals per a 2012.
6.-Proposta aprovació normativa reguladora de l’accés al CEAM (Centre d’Empreses Alqueria de Moret) de l’Ajuntament de Picanya.
7.-Presentació de mocions.
8.-Precs i preguntes.

Qualsevol ciutadà i ciutadana pot assistir. Si t’interessen els problemes del teu poble o algun de l’ordre del dia, no ho dubtes.
I si tens qualsevol dubte del debat, el nostre regidor Xavier Rius, t’atendrà gustosament.

Informació plenari una vegada realitzat:

1r i 2n punt informatius de tràmit, res a destacar.

3r i 4t punt. Tractats conjuntament. Aprovació del crèdit del ICO per pagar factures pendents extrapressupostàries. És a dir deutes adquirits malgrat no haver-hi diners en el seu moment.
PP repeteix la intervenció del plenari anterior on es presentaren aquests temes. Mala gestió, dèficit galopant i descontrolat.
Compromís. Remet a la intervenció del plenari anterior. (en el mateix sentit que el PP) ja que no trobàvem com a imprevist i necessari, per exemple 3.000 € en autobusos per a l’agermanament o 500 € en “cartells matinal motera”, entre d’altres.
PSOE justifica la necessitat d’atendre les necessitats dels serveis per mantindre el nivell de qualitat del poble.

Votació: PP en contra. Compromís s’absté (mala gestió, però necessitat de cobrar els creditors de l’ajuntament que ells no tenen cap culpa). PSOE a favor.

5é punt. Modificació Ordenances 2012.
PSOE justifica la necessitat d’aquesta proposta per incrementar els ingressos i poder mantindre els serveis que es presten.
Compromís, objecta els preus de la piscina coberta, incrementats des de la seua obertura, entre el 17% i el 21%, quan l’apujada de l’IPC en el mateix període ha estat del 11%. I principalment proposa s’invertisca l’increment aplicats als trams en l’obertura d’establiments, és a dir, no es pot incrementar el 25% als establiments menuts i el 5% als grans. Proposa que siga al contrari, per afavorir i beneficiar al xicotet comerç. La resta, accepten la proposta.
PP. Estaran a favor però també veuen problemes en la llicència d’obertura.
Compromís demana votació separada de les ordenances.
El PSOE accepta separar l’ordenança de les llicències d’obertura, i proposa posposar aquesta ordenança per estudiar la proposta de Compromís.
Tots d’acord.

Votació: S’aprova per unanimitat.

6é punt. Reglament de funcionament del Centre d’Empreses Alqueria Moret.

Votació: Sense debat s’aprova per unanimitat.



7é punt. Presentació de mocions.

  • Proponent: Compromís. “Per l’ampliació de la zona A de les línies 1 i 5 de Metrovalència fins a Torrent”.

Text.

Votació: Aprovada per unanimitat.

  • Proponent: Compromís. “Per la dació per impagaments d’hipoteques i modificacions normatives al respecte”.
El PSOE proposa per a la seua acceptació unes supressions (taxades en el text que podeu vore a l’enllaç). Compromís accepta per poder arribar a consens.
Votació: Aprovada. Vot en contra del PP.
  • Proponent: Compromís. “Per pal·liar els efectes de la crisi en les families que es troben en situació d’atur”.

Text


PP al·lega entrebancs legals, el PSOE a més problemes pressupostaris de financiació.

Votació: Rebutjada. Vot en contra PSOE i PP.

  • Proponent: PSOE. “Per l’eliminació del increment en la Taxa de tractament de residus (TAMER) aprovada per l’EMTRE.”

Text.

PP alega necessitat imponderable. Compromís esmena per actualitzar el contingut.

Votació: Aprovada. Vot en contra PP

8é punt. Precs i qüestions. Preguntes fetes per Compromís

1.-Pregunta: 11 de juny vaig fer la següent pregunta en l’aprovació de les actes:
En la transcripció a l’acta del discurs del Sr. Alcalde detecte l’eliminació de la sigla PP “com ha dit el representant del PP” per “com ací s’ha dit” i canvi de la paraula “dir al representant de la Coalició Compromís” per dir-li al Sr. Rius”.
En el paràgraf “És més necessària que mai la cooperació i la col·laboració de les administracions i l’ajuntament de Picanya no vol defugir d’eixa responsabilitat encara que ens produisca algun dèficit.” Ha desaparegut l’afirmació en negreta.
En el paràgraf “Els valors de l’honradesa, la integritat, la moderació, austeritat, lleialtat, tolerància  respecte al demès, igualtat, fraternitat, educació , no discriminació, etc. els valors en definitiva de la moral laica, …són” ha desaparegut la negreta.
Del total de 1586 paraules reproduïdes textualment hi ha aquets canvis. El Sr. Alcalde afirmà, i així consta en acta, que si es digueren que es posen, però després em contesta per escrit que no.
Pregunta: Renuncia a eixes afirmacions? Perquè no vol que consten per escrit?.
Contestació Alcalde: Ara és un folló fer modificar l’acta i la part sustancial ja està arreplegada.
2.-Pregunta: Es va a realitzar un reforma en els baixos de l’ajuntament?.
Contestació Alcalde: Sí per fer-ho com en altres ajuntaments. 
3.-Pregunta: Va ha haver una reorganització de la plantilla o del departament del CIJ de l’ajuntament? És negociarà amb els sindicats com es preceptiu?. Pot ser estiga pensant amortitzar alguna de les places o crear-ne alguna?
Contestació Alcalde: Sí. Encara no s’ha negociat però es farà. Crear-ne cap i cap treballador es trobarà desemparat per l’ajuntament. 
4.-Pregunta: Quant ha costat l’informe jurídic de la revocació del procés d’administratius? I s’ha estimat el cost desembolsat per l’OPO suspesa (dietes, publicacions)?. Quant es convocarà de nou el procés?.
Contestació Alcalde: Prenem nota i es contestarà per escrit. 
5.-Pregunta: Davant el recurs de Compromís al procés de funcionarització de personal no fixe de l’ajuntament. Demanarà també informe? Paralitzarà el procés?.
Contestació Alcalde: He demanat un informe a CCOO.
Reitere es paralitzarà el procés?.
Contestació Alcalde: No contesta, fa un gest de “ja vorem”.
6.-Pregunta: Vostè ha afirmat en premsa què “Rius busca en el juez lo que no consiguió en las urnas”. (respecte al contenciós pel procés de funcionarització de personal no fixe en plantilla)
Això vol dir que si perd el contenciós dimitirà d’Alcalde i em proposaran a mi?.
Contestació Alcalde: Amb vostè MAI jo faria una coalició. 
Com vostè abans de parlar s’informa, jo accepte la seua paraula i li oferisc aplicar qualsevol dels processos de funcionarització que vostè diu, qualsevol, el que vullga, el deixe triar, i aplicar-lo ací en vegada que el que vostè aprovà, així ningú podrà pensar que vostè menteix gratuïtament per difamar a un adversari. Pregunta: Accepta anular el dret i aplicar qualsevol procés de funcionarització exactament igual al signat per la meua persona en altres àmbits?
Contestació Alcalde: Estic convençut que jo trobaria casos similars… igual estic equivocat”. 
7.-Pregue Què per la defensa de les seues opinions i posicions ideològiques no barreje la vida personal passada de ningú, com ja feu amb Jovita i ara fa amb mi. Si critique una decisió, defense la seua o argumente en contra de la nostra, però crec que no és ètic barrejar la vida personal de ningú. Si el debat polític vostè l’entén així, allà vosté. Nosaltres no ho farem. Li pregue que tingam debat polític.
Contestació Alcalde: No ho fem. 
8.-Prec: Accés expedients Comissions i Plenaris. Ja ens queixarem al Plenari passat i retornem a presentar el prec següent:
La LBRL diu “La documentación íntegra de los asuntos incluidos en el orden del día, que deba servir de base al debate y, en su caso, votación, deberá figurar a disposición de los Concejales o Diputados, desde el mismo día de la convocatoria, en la Secretaría de la Corporación.” Ja han passat tres plenaris amb problemes de facilitar la documentació. Preguem es subsane el més aviat possible.
Contestació Alcalde: Farem el que es fa en la majoria dels ajuntaments.
9.-Pregunta: PAI Picanya Sud. Ja s’ha publicat el projecte de reparcel·lació? Aprovació del projecte de reparcel·lació?
Contestació Alcalde: No perquè està en la Conselleria pendent d’aprovació. 
10.-Pregunta: Abocament d’aigües negres. És coneixedor el Sr. Alcalde o algun regidor de si existeix abocament d’aigües negres (del poliesportiu) a les sèquies del realenc?. Han donat autorització?. Poden sancionar per aquest fet a l’ajuntament?. Ha adoptat mesures per subsanar aquest fet?.
Contestació Alcalde: No tenim coneixement. 
11.-Pregunta: Càtering eleccions. Cost? Quants interventors de cada partit participaren? Cost d’aquestes persones?.
Contestació Alcalde: Ho mirarem i contestarem. 
12.-Pregunta: Web PSOE, web municipal. En el plenari anterior vaig preguntar i sembla que no ho vaig fer molt bé perquè m’ha contestat per escrit que era un opinió. Ara li aclare.
Pregunte. Notícia de l’altaveu “tras las gestiones realizadas estos días por el alcalde Josep Almenar, se ha paralizado la construcción del CIS en el lugar que se había anunciado del término de Valencia limítrofe a nuestro municipio”  L’Altaveu de l’ajuntament (i e-mail informatiu municipal número 458 amb la mateixa notícia), fou enviat a la 01:17 del mateix dia.
La notícia, obviament la informà vosté diguent-li a algun treballador que la publique al web i envie el e-mail. A qui fou?.
Com explica vosté que minuts més tard, a eixes hores de la matinada aparega també en la web del PSOE?, la mateixa persona gestiona les dues webs? Es manté la web de l’ajuntament des de la seu del PSOE?, es manté la web del PSOE des de l’ajuntament?.
Contestació Alcalde: La persona contestarem. La relació entreles webs, la contestació és obvia. 
13.-Pregunta: Les bases d’oposició últimes s’han enviat només en castellà. Si actualment ja en el BOP es publica en la llengua que s’envia el document, perquè s’ha optat pel castellà?.
Contestació Alcalde: Haurà estat un desliç, el valencià com a llengua ofcial és valida i la farem servir. 
14.-Pregunta: Agenda 21. Des de quan no es reuneix el Fòrum agenda 21?
Contestació Alcalde: Aproximadament fa dos anys o un poc menys. 
15.-Pregunta: MGN. Ja s’ha nomenat als representants?
Contestació Alcalde: No tenim clar que es tinguen que anomenar. 
16.-Prec: Petició per escrit.
-Sol·licitud de documentació 8 de juliol (reg3544). Se’ns contesta el dia 25 de juliol entregant-nos una documentació que no era la demanada. A l’endemà 26 de juliol (reg 3774). Tornarem a demanar la documentació no entregada. 71 dies després encara no l’hem rebut. Preguem l’entrega de la documentació.
– El 4 de juliol (reg 3384). Petició d’unes actes. 98 dies després no les hem rebudes. Preguem entrega de la documentació. (Consell agrari, de Salut Municipal i Junta de Govern Local).
Contestació Alcalde: Vostè diu que l’ha rebuda, un altra cosa és que no li agrade la contestació. Respecte als Consells, el de Salut el Centre de Salut no considera convenient convocar-lo i l’agrari en l’actualitat per l’evolució de l’agricultura no té sentit que es convoque. La Junta de govern Local s’enviaran pel Secretari.
17.-Pregunta: Consell de Policia. El DECRET 19/2003, de 4 de març, del Consell de la Generalitat, pel qual es regula la Norma Marc sobre Estructura, Organització i Funcionament dels Cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana, estableix al seu  Article 12. Consell de Policia Local
1. En els municipis en la plantilla dels quals hi haja 15 Policies Locals, o més, es constituirà el Consell de Policia Local, sota la presidència de l’alcalde o persona en qui delegue, format pel cap del Cos i per Policies Locals pertanyents a les organitzacions sindicals més representatives en la corporació local.  
Pregunta, ja s’ha constituït?
Contestació Alcalde: No.
18.-Pregunta: Comité de seguretat i salut. La llei 31 /95 de prevenció de riscos laborals estableix al seu art. Art.38 Se constituirá un Comité de Seguridad y Salud en todas las empresas o centros de trabajo que cuenten con 50 o más trabajadores. Encara no s’ha constituït?.
Contestació Alcalde: Està constituït fa molts anys.

 

19.-Pregunta: Altaveu. L’altaveu municipal 518 demanava “vota a Picanya”.

Pròximament es concedirà el Premi CONAMA a la sostenibilitat, què teòricament ha de premiar els millors projectes i programes, no els projectes de poblacions més grans on més ciutadans voten a la seua població. Com jo no vull desvirtuar ni llevar mèrit al premi, vaig mirar els projectes, per votar això , el millor i si era el del meu poble, millor encara, i la sorpresa fou que en el proyecte posava:

DESTINATARIOS

Los destinatarios de estas mejoras son todos los habitantes del municipio de Picanya, así como los de los municipios colindantes. Actualmente hay más de 70 bicicletas prestadas por el Ayuntamiento, siendo usuarios habituales los trabajadores del sector público de Picanya (Policía Local, Médicos del Ambulatorio y Profesores) y del sector privado (empresas ubicadas en el Polígono Industrial y comercios locales).
És cert això que es posa ahí?.
Contestació Alcalde: Hi ha un  informe a l’efecte. Li ho passarem.
20.-Pregunta: Este ajuntament té departament de personal?
Contestació Alcalde: Sí.
21.-Pregunta: Delegació de funcions. Ha delegat algunes de les seues funcions d’alcalde que són delegables, en la Comissió de Govern?.
Contestació Alcalde: No.
22.-Pregunta: Delegació de funcions. No pensa delegar en regidors i fer regidories de per exemple, festes, urbanisme, esports, etc?
Contestació Alcalde: No.