Els impostos i les taxes, nodreixen l’erari públic per donar serveis i millorar el poble.
Malgrat així la dreta que representa el PP s’ompli la boca de baixar els impostos.
Aquesta política és perjudicial per qui més fa ús dels serveis públics, és a dir, els que no van en cotxe, els que no tenen segur mèdic privat, el que no duen als fills a escoles privades, etc i han de recórrer a allò públic. Quan millor dotació econòmica millor funcionaran, més freqüències, més llits d’hospital, etc, etc.
Doncs bé, el PP ha fet tota la campanya parlant de no pujar els impostos.
Ara, en agost, han aprovat una pujada del TAMER, és a dir l’impost conegut com el “del fem” un 215% !.
No estem parlant del IPC, ni d’un 3% o fins i tot un exagerat 10%, i no, no ens hem equivocat, EL 215%.
L’acord es prengué en l’Entitat Metropolitana de Residus, on estan representats els alcaldes i en proporció a la població, alguns regidors més per poble.
Cal destacar que fins i tot el PP de Paterna, votà contra la proposta del seu partit.
Els ciutadans de Picanya, paguem el TAMER en el nostre rebut de l’aigua que ens passa l’empresa conveniada per l’ajuntament “Aigües de l’Horta”.
Al final del rebut, l’últim concepte és.
Es calcula en base al consum d’aigua, és a dir, els que teniu un hort urbà o us dutxeu més, pagueu més pel “fem”, tot i que sigueu molt escrupolosos en reciclar i llanceu el mínim als residus orgànics.
En resum una taxa que es calcula per un concepte diferent al que se factura i que ens l’apugen uns 215%. Ah, i recordeu, han votat a favor els que en campanya ens diuen que “ells no pujaran els impostos”, menys mal….

I això quants euros és? La factura anual es dispara un 215%. El preu mínim de 22,20 euros puja a 69,90 euros, els trams de 44,40-80,80 passen a costar 139,80 euros. La mitjana per a les empreses s’incrementa de 180 euros a 289. La nova taxa entrarà en vigor, probablement, a l’octubre, després de la fase d’alegacions.