Compromís per Picanya, en el Plenari del mes de juliol presentà 5 mocions per al debat i posicionament municipal. 4 de elles foren aprovades amb el suport del grup socialista i un altra rebutjada pel PSOE i el PP.
        La primera tenia a vore amb l’aposta feta pel Consell pel plurilinguïsme al sistema educatiu. La moció exigia al Consell l’obertura del diàleg i el consens amb el món educatiu, prioritzant el valencià com a llengua vehicular en un nou sistema de pluriliguïsme. El PP es posicionà en contra.
        La segona responia a la petició dels familiars de les víctimes de l’accident de la línia 1 del metro, exigint al Consell una calendarització del pla Horitzó 2010 aprovat per les Corts i que ja tindria que estar finalitzat, així com l’aplicació de les mesures de seguretat aprovades en les Corts. El PP es posicionà en contra.
        La tercera, per la recuperació dels fons pressupostaris per garantir l’ensenyament en Conservatoris municipals i concertats amb les bandes de música. El PP es posicionà en contra.
        La quarta demanant al Consell la retirada de la seua aposta per la cessió de sól públic per a la construcció i gestió de centres escolars per part d’empreses privades. El PP es posicionà en contra.
        I la cinquena, demanant als poders públics austeritat en la pròxima visita pastoral del Papa a Madrid i el control de les ses manifestacions públiques exigint la no injerència en les decissions polítiques sobiranes dels parlaments de l’Estat. El PSOE i PP en contra.
Com dèiem les quatre primeres s’aprovaren i la última fou rebutjada.
Compromís vol manifestar la seua satisfacció pel suport rebut a les seues propostes i lamenta que la de la visita del PP no fora assumida pel PSOE, en aquesta època de crisi, que l’estat es gaste decenes de milions d’euros en una visita pastoral privada, està fora de tot contexte de racionalitat i austeritat.
Podeu conèixer el contingut de les mocions, en la columna de la dreta “Mocions presentades”.