En el dia de hui, ha estat presentada una proposta per clarificar i ajudar als ciutadans a conèixer la forma d’accés als llocs de treball, temporals i fixes, de l’ajuntament de Picanya.
A hores d’ara, només existeix una borsa de treball (informàtic). Per a personal administratiu i subaltern, les substitucions i necessitats temporals són cobertes per persones que ningú no sap qui les selecciona o les tria, estenent-se la sensació al poble que per treballar a l’ajuntament has de ser amic de X, família de Y o pertànyer a Z organització.
Per als llocs vacants, cada vegada es tria per un sistema de selecció, si el hi ha. Ara estem en un procés de funcionarització de persones contractades i les úniques persones que es poden presentar, no se sap per quin sistema accediren. Aquest procés serà recorregut davant els tribunals de justícia per Compromís.
La proposta presentada estableix unes Bases generals per a la creació de borses de treball per cobrir substitucions i necessitats temporals i unes Bases Generals per als sistemes de selecció de les places vacants.