Persones i simpatitzants de la organització Compromís han patit agressions vexatòries per part d’EUPV Picanya. En concret, els més cridaner ha estat l’intent d’humiliació pública d’una jove, a l’eixida de l’institut amb superioritat manifesta de recursos materials i humans, davant del seus companys i amb la presència del candidat a l’alcaldia Juan Morató, que al contrari d’evitar els fets, encara feu broma de l’assumpte.
També algunes nits, i en concret la d’ahir, EUPV ha continuat amb l’atac sistemàtic a la publicitat posada amb molt d’esforç i recursos limitats, per part de Iniciativa-Compromís. Si bé el primer atac informàrem de les disculpes oferides pel seu coordinador, l’ocorregut en dies posteriors, confirma la intencionalitat originària malgrat les justificacions.
A nit, un grup de joves vinguts de fora de la població, reforçaren al seu coordinador i candidat a l’alcaldia Juan Morató, a la seua filla i a la segona de llista en la “batuda nocturna” dedicada a eliminar el major nombre possible de publicitat, que fins i tot, una vegada reposada per grups nostres que estaven posant els últims cartells i la publicitat als parabrises del cotxe, tornava a ser arrencada. En una ocasió, que foren “pillats infraganti”, fins i tot la segona de la llista, Patri Salgado, era part del grup. Mal exemple per als ciutadans de Picanya.
Podem afirmar orgullosos, que la nostra joventut, tots de Picanya, han complit al llarg de la campanya, el seu Compromís de treballar sense ocasionar cap mal, per activa i per passiva, a d’altres formacions, fins i tot col·laborant amb alguna d’elles en algun problema puntual, com així poden afirmar per exemple el PP amb un problema de pancartes. Adversaris sí, però amb col·laboració i respecte.
Ens dol moltíssim aquesta situació i més quan es fa per persones que han de donar exemple i, amb la col·laboració de “sicaris” foranis.
El contingut d’aquesta informació se li ha verbalitzat al responsable Juan Morató per part dels responsables de la Coalició. El qual ha manifestat les seues disculpes i que dels cas de l’agressió, ja havia parlat personalment amb la jove. Des d’aquest organització hem fet saber que ens havien defraudat com a persones i com a entitat i que malgrat les successives agressions patides i les disculpes posteriors, quan són varies vegades, és difícil acceptar que siguen sinceres i s’acosten més a la burla hipòcrita.
Ens dol molt quan, després d’estar 4 anys oferint-los informació, possibilitats de particpar, fins i tot obrint les portes a un pacte municipal, encapçalant ells la candidatura, ens tracten d’eixa forma. Nosaltres, com diu Mónica Oltra, continuarem demostrant a la ciutadania, que tots no som iguals, encara que coste i molt, però és en el que creiem i hem de demostrar en el dia a dia.